Syskonkärlek eller syskonhat??

Jag har alltid tagit för givet att om man har syskon så har man vänner för hela livet. Vänner som finns kvar när andra försvinner. Nu har jag upptäckt att så inte är fallet hos alla och det gör mig lite ledsen.
Mina syskon, en syster och en bror, är mina allra bästa vänner och jag älskar dem verkligen så mycket. Det gör det svårt att förstå att en del syskon är så ovänner att de inte pratat med varandra eller har umgåtts på flera år. Frågar man varför så kommer de flesta inte ens ihåg hur allt tagit sin början och om de minns hur så visar det sig oftast bara vara en bagatell som man säkert hade kunnat lösa om man bara hade velat.

Ett exempel är b la om en bror som lånat en summa pengar. Ingen stor sådan, men han kunde inte betala tillbaka när han lovat. Det fanns inte ekonomi till det just då. Så i stället för att lösa det så att han kanske hade kunnat betala tillbaka lite i taget så blev de ovänner och har inte setts på många, många år. Deras anhöriga har fått anpassa sig vid högtider och kan inte bjuda båda familjerna samtidigt. Deras barn har överhuvud taget aldrig träffat varandra.
Själv tycker jag det är så oerhört tragiskt.

Kan inte tänka mig ett liv utan mina älskade syskon. Med dem kan jag prata om allt och det finns inga andra som kan få mig att skratta så gott. Vi vet ju precis vad vi menar bara vi tittar på varandra. Vi ger varandra råd och tips. Detta trots att ingen av oss bor i samma stad och inte träffas in ”real life” utan det blir över webben och videosamtal. Som jag skrev tidigare så finns de kvar om andra sviker. De är mina allra bästa vänner.

Kom ihåg att vara rädda om varandra. Man har nämligen inte en aning om morgondagen. Det kan gå oerhört fort när allt förändras. Räck ut en hand och ta första steget. Då har man ju ändå försökt.

Ta hand om er och var även rädda om er själva.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s